Olen -77 vuonna syntynyt, paljasjalkainen kokkolalainen.

Mistä kaikki alkoi... Ystäväperheellämme on ruskea kääpiöpinserinarttu, johon
ex-mieheni ihastui. Halusi tietysti meille samanlaisen. Paremmin perehdyttyämme rotuun ja sen ominaisuuksiin meille selvisi, että väreinä on myös black & tan.

Sellainen piti saada!

Ensimmäinen b&t uros meille tuli elokuussa 2008. Nimeksi hän sai Duracell. Dura hurmasi meidät täysin, joten halusimme perheeseemme uuden jäsenen ja Duralle kaverin. Tällä kertaa minä itse halusin myös koiran, jonka kanssa voisin käydä näyttelyissä.

Helmikuussa 2009 syntyi b&t uros Lucky Loif´s Night Ride eli Nitro. Nitro tuli meille huhtikuussa Lucky Loif´s kennelistä, jonka kasvattajana on Nina Loif. Nitron kanssa olen saanut sitten tutustua näyttelyn saloihin ja ihan hyvin olemme pärjänneetkin.

Lucky Loif´s kenneliin tuli pentue kesällä 2010, josta otin sijoitukseen punaisen nartun, Lucky Loif´s Nightster ja kutsumanimeksi hän sai Varta. Vartankin kanssa olemme käyneet muutamassa näyttelyssä. Varta ei ole niin innostunut näyttelyissä kävijä kuin Nitro. Varta on hieman varautunut vieraiden ihmisten, varsinkin miesten kanssa, joten olen häntä nyt tutustuttanut ihmisiin. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

2011 huhtikuussa syntyi Nitrolle ja Pikelle (Tannertassun Anastasia) pentue, josta sijoitin ystäväperheeseen narttupennun, Olgan. Olga on avoin, reipas ja niin ihana luonne. Hänen kanssaan olisi myös tarkoitus harrastaa ainakin jonkin verran näyttelyitä. Aika näyttää kuinka meillä sitten menee.

2011 syksyllä perheemme sai vahvistusta kennel Denwestiltä b&t uroksella Denwest Magic Avenger, joka ristittiin Turboksi. Kasvattajana Mirkka Tuorila, Perälästä. Valitettavasti Turbosta ei ollut elämään laumassa eikä yksikseen ja tästä syystä jouduimme tekemään raskaan päätöksen Turbon kohdalla...

Ensimmäinen oma b&t -pentueeni syntyi 7.1.2012. Pentujen emänä on Suomettaren Hulda, isänä tietysti Nitro :) Ensimmäinen urospentu syntyi klo 3.13 ja viimeinen klo 7.51. Pentuja syntyi 5 kpl ja kaikki ovat poikia. Nimiteemana mytologian Kreikan Jumalat A-pentue. Nähtäväksi jää, saako tämä teema jatkoa :)

Toinen pentueeni näki päivänvalon lokakuussa 2013. Vanhempina Denwest Magic Avenger sekä Vauhtiviikarin Olga. Nimiteema juonsi edellisestä, joten Kelttiläisen mytologian Jumalat B-pentue.

Tammikuussa 2014 perheeseemme muutti Venäjältä narttu Fantazy Fly Charuel (s. 14.10.13, Pietari). Kasvattaja Irina Frolovich. Terra on oikein mukava luonne, hyvät mittasuhteet sekä rungon omaava nuori neiti. Terra on sekä C- että Everlasting-pentueiden emä.

Vuonna 2015 meille muutti Nitron tytär Darda eli tuttavallisemmin Lyyli. Lyyli on neljän kodin kodinvaihtaja. Viimeisimmässä kodissa Lyyli ei löytänyt omaa paikkaa laumasta ja reagoi ikävin seurauksin tilanteeseen. Meille Lyyli on kotiutunut todella hyvin. Hän on hyvin tasapainoinen ja tervepäinen kääpiöpinseri. Lyyli on Diamond-pentueen emä ja toinen pentue on suunnitteilla loppukesälle 2017.

Uusin tulokkaamme on Marzan Gatorade, Dori. Pikkuherra on mukavaluonteinen ja aina hyvällä tuulella. Häntää hän heiluttaa siis taukoamatta! En ole toista samanlaista hännänheiluttajaa vielä tavannut. Mielenkiinnolla odotan, mitä tästä sydämenvaltaajasta kehkeytyy!Kaikki koiramme ovat aivan ihania ja kaikkien kanssa toimeentulevia. En olisi kyllä voinut parempia luonteita saada!  • Olen sekä Suomen Kennelliiton että Suomen kääpiöpinserit ry:n jäsen.
  • Olen suorittanut Suomen Kennelliiton kasvattajan peruskurssin syksyllä 2010 ja jatkokurssin tammikuussa 2011.
  • Kasvattajasitoumuksen allekirjoitin 2022.
  • Kehätoimitsijaksi olen pätevöitynyt toukokuussa 2011.
  • Toimin Suomen Kääpiöpinserit ry:n alueellisena yhteyshenkilönä.
  • Kausina 2013-2015 toimin Kokkolanseudun Eläinsuojeluyhdistyksen hallituksen jäsenenä.
  • 2013 minut valittiin Keski-Pohjanmaan Koirakilta ry:n hallitukseen varajäseneksi.
  • 2014 minut valittiin Keski-Pohjanmaan Koirakilta ry:n näyttelyjaoston vetäjäksi.